30. 6. 2017

Xenon „BF“ bezbateriový snímač

I osvědčený snímač jako model 1602 XENON může po letech projít moderní inovací. Progresivní vývojáři Honeywell se po úspěšném startu bezbateriového provedení u malého ručního snímače 1202g zaměřili na větší a používanější produkt XENON. Přitom byly zachovány vlastnosti snímače i bezdrátové provedení Bluetooth.

Vlastnosti snímače

čtecí 2D imager z šesté generace 2D technologie Honeywell

senzor optimalizovaný i pro snímání čárových kódů

bezdrátové připojení přes Bluetooth® nízkoenergetické třídy 2

komunikační vzdálenost od staničky až 10 metrů (dle prostředí)

IP41 poskytuje dostatečnou průmyslovou ochranu

vydrží až 50 pádů na beton z výšky až 1,8 m

Obvyklý způsob práce s bezdrátovými snímači je ten, že stále opakuje cyklus kroků: vyjmutí snímače ze staničky – snímání kódů – vrácení do staničky. Tím se klasická baterie velmi opotřebovává, má totiž určitý kapacitní počet nabíjecích cyklů.

Zatímco běžná baterie má asi 500 nabíjecích/vybíjecích cyklů, super-kapacitátor jich má asi 500 tisíc. Dříve používaná baterie tak může během 3 let ztratit i 50% kapacity, kdežto super-kapacitátor má i po 8 letech cca. 70%.
Výhodou nového řešení je kromě jiného to, že snímač s kapacitátorem se 100% nabije při USB adaptéru za 30 sec., přes USB do 2 minut. Přitom zvládne nejméně 450 skenů na nabití. Pro snímání několika desítek kódů ale není nutné plné nabití.

Hlavní výhody super-kapacitátoru

Odpadá manipulace s výměnou a údržbou baterie

Není třeba kupovat nové baterie, tj. úspora nákladů

Uživatel se podílí na ochraně životního prostředí

Ke stažení je zde dvoustránkový TECHNICKÝ LIST.

Odebírejte novinky

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module 

Zásady ochrany osobních údajů