8. 8. 2018

Terminál Unitech WD100 na předloktí

s prstýnkovým snímačem

Unitech poslední dobou cílí na zařízení, která uvolňují ruce pro snadnější práci se zbožím nebo pro snazší provádění dalších činností. Možností je opravdu hodně. Tentokrát jsme si vybrali kombinaci terminálu WD100 a snímače MS632, které společně tvoří neporazitelné kombo!

Unitech WD100 – terminál pro snadnější práci

Na fotografii nám terminál připomíná menší tablet, kterému samozřejmě dominuje dotykový displej. I konstrukce je již od pohledu bytelnější, uživatel se nemusí bát, že by při manipulaci se zbožím terminál poškodil, s IP krytím 65 je vlastně nerozbitný. Upevněním na předloktí máme volné ruce a tím se pravděpodobnost upuštění na zem a tím tedy rozbití rapidně snižuje. Další výhodou, co se snadnější manipulace týče, je komunikace přes Bluetooth, která nás zbavuje kabelů, které by se nám motaly pod ruky/nohy při práci.

Z hlediska výkonosti a výdrže je to terminál srovnatelný s jinými typy. Co nás mile překvapilo je plné nabití baterií za 4 hodiny a při běžné práci by se terminál měl „dožít“ běžné 8hodinové pracovní směny. Ačkoliv je možné přikoupit dobíjecí staničku pro dvě zařízení WD100, daleko výhodnější je použití náhradních baterií, které lze podobně jako samotný terminál nabíjet po 2 kusech. A co víc, dobíjecí stanička pro baterie umožňuje zároveň nabíjet i dva prstýnkové snímače řady MS63x.

Poslední zajímavostí je 8Mpx fotoaparát. Pravděpodobně nenajde uplatnění všude, ale dokážeme si představit, že ve skladu se stane přínosným pomocníkem. Při přebírání zboží, zásilek nemusí být vždy vše v pořádku, a tak skladník může na místě nafotit poškození a tím si usnadnit později proces reklamace.

Unitech MS632 – výkonnější prstýnkový snímač

MS632 je lehký, cenově dostupný prstýnkový 2D snímač. Oproti svým předchůdcům zvládá jak 1D kódy, tak nejčastěji používané 2D kódy.

Je navržen tak, aby vyhovoval jak pravákům i levákům, váží jen 65 gramů včetně baterie. Vyplatí se mít ho po ruce, pokud vás čeká několika hodinová práce.

Je snadné jej spárovat nejen s vámi (připevnit si jej na prst), ale máme namysli komunikaci s dalšími zařízeními. Je zpětně kompatibilní s technologií Bluetooth 2.1., což je dostačující pro nová zařízení, a hlavně pro zařízení podporující starší systémy Windows 7 a 8. Unitech navíc vyvinul vlastní aplikaci pro ještě snadnější spárování. Aplikaci lze spustit na Android zařízení a prostým naskenování QR kódu na obrazovce hostitelského zařízení dojde k okamžitému spárování