19. 5. 2020

Převod tiskových formátů

Potřebujete převést nefunkční a nekompatibilní tisková řešení formátů etiket do programu BarTender, a to včetně převedení kompletní databáze produktů? Kontaktujte servisní oddělení naší hodonínské společnosti BARTECH – čárové kódy! Rádi vám s tím pomůžeme! Realizace zajišťujeme po celé České republice.

Podobný problém nedávno řešila také společnost Elektrosvit Svatobořice, a. s., která se zabývá tradiční výrobou průmyslové osvětlovací techniky a etiketami označuje krabice s vlastními výrobky.

„Používali tam k tomu 17 let termotransferovou tiskárnu DMX-I spolu s tiskovým softwarem Labelview xlt. Ten ovšem mohli vzhledem k podmínkám spouštět pouze na operačním systému Windows XP. Riziko ztráty starého softwaru na zastaralé platformě bez náhrady bylo ovšem příliš vysoké, takže se rozhodli nás zkontaktovat s žádostí o vyřešení problému. Na přání zákazníka jsme tak tiskové formáty etiket přetvořili právě do programu Bartender, a to včetně převedení databáze všech zhruba 600 produktů firmy,“ přibližuje Patrik Procházka z našeho servisního oddělení.

Zákazníci podle něho často používají „obsolet“ tisková řešení, která jsou již zastaralá a překonaná vývojem.

„To znamená, že již nejsou kompatibilní s nejnovějším operačními systémy. Zpravidla podniky běží na Windows 10, ve výrobě však velmi často dochází k modernizaci až v poslední řadě. Desítky let staré aplikace, které byly funkční na platformách Windows XP, Windows 7, 8 aj. tak již není možné spustit na Windows 10. A pokud ano, pouze s chybami nebo omezením,“ vysvětluje.

Samotný nákup kompatibilního tiskového řešení, tedy aplikace spolu s tiskárnou, však správný tisk etiket na vaše výrobky ještě neřeší. Verze LabelView .xlt (1999-2002), LabelView 6.XX aj. (2003-2014) je totiž v nejnovějším programu Labelview 2019 obtížné správně převést.

„Prvky jako čárové kódy, obrázky a texty, napojené na databáze, jsou totiž v tiskovém formátu zpravidla pozičně rozhozené, neobsahují původní obsah, typ fontu a nedaří se jim propojit s databází. V tomto případě je tak časově i finančně nejvýhodnější řešení převedení formátů do programu Bartender,“ rozhodně doporučuje Patrik Procházka.

Zaujala vás tato informace? Kontaktujte nás!
I pro vás najdeme to nejlepší řešení! 

Odebírejte novinky

Zásady ochrany osobních údajů