4. 8. 2020

Novinka v xTrace připravovaná na podzim 

Zlepšení nástroje kvality v xTrace pro uživatele – hodnocení zaměstnanců pomocí metody ILUO

Metoda ILUO je hodnocení zaškolení operátorů na pracovišti – Umožňuje shrnout soubor dovedností nezbytných k tomu, aby pracovník mohl pracovat sebejistě na svém pracovišti. Zákazník si tuto metodu řídí a plánuje samostatně. Tato metoda je využívána převážně v automotive.

Jsou 4 znalostní stupně operací, které může operátor dosáhnout.
I – operátor má základní proškolení
L – střední úroveň
U – vyšší úroveň
O – nejvyšší úroveň

Zaškolení nového operátora na nejnižší výrobní úrovni je dalším důležitým krokem pro zvýšení celkového úspěchu společnosti. Tento proces se každá společnost snaží neustále zlepšovat tak, aby si zachovala stabilní růst. Zavedením metody ILUO se zlepšuje nejen proces zaškolení nových operátorů, ale i maximalizuje účinnost stávajících operátorů.

Jak to funguje s xTrace?
MES xTrace umožňuje kontrolu metody ILUO u operátorů na pracovištích MES xTrace. Danému operátorovi se nastaví v xTrace úroveň dosažená v metodě ILUO.
V reálném provozu to funguje tak, že na pracovišti v xTrace probíhá kontrola, že např. operátor s úrovní „I“ tedy 1, nemůže samostatně pracovat na tomto pracovišti. Naopak pokud operátor dosáhl nejvyšší úrovně „O“, může proškolovat ostatní operátory na jednotlivých operacích.

Chcete se dozvědět více?
Kontaktujte nás na emailu obchod@bartech.eu
nebo na telefonním čísle +420 517 543 011
www.bartech.cz

Odebírejte novinky

Zásady ochrany osobních údajů