29. 8. 2021

Analýza výroby

 

Pokud něco analyzujete, polopatě to rozebíráte. Hledáte nejlepší řešení, snažíte se identifikovat to podstatné, poznat podstatu problému. A stejné je to i u výroby. Díky analýze výroby můžete výrobní proces zlepšit a celou výrobu tak zefektivnit.

MES xTrace máte již takové analýzy přednastavené. V případě potřeby pak můžete celkem jednoduše vytvořit vlastní sestavy analýz, které si ušijete na míru.

 

Co všechno analýzou výroby ohlídáte:

🟦 Efektivitu pracoviště – máte k dispozici OEE jednotlivého pracoviště formou budíků, takže máte všechny informace (počet vyrobených kusů, odstávky, produktivní čas…) jako na dlani.

🟦 Efektivitu všech pracovišť – znáte celkovou efektivitu výrobních strojů.

🟦 Efektivitu operátora – operátor má k dispozici tzv. hodinovou tabuli, kde se zapisují odstávky, čekání na předání stroje, směny a podobně. Činnost obsluhy tak máte pod drobnohledem.

Jaké sady analýz MES xTrace nabízí:

🟦 Analýzu výrobních sestav dle počtu výrobků – tato sestava zobrazuje dokončené, finální výrobky (to jsou ty díly, které prošly posledním pracovištěm na lince) a dohledává informace o počtu hotových výrobků (to jsou ty díly, které mají Stav výroby nastaveno na „dokončeno“).

🟦 Analýzu výrobních sestav podle počtu operací – tato sestava zobrazuje denní hodinový přehled dobrých/špatných operací a reportuje výrobní operace podle zadaného filtru.

🟦 Analýzu procesních chyb – tato sestava zobrazuje, kolik chyb bylo zaznamenáno během procesu výroby a ukazuje počet vyřešených chyb na pracovišti Rework.

 

Odebírejte novinky

Zásady ochrany osobních údajů