1. 9. 2021

Efektivní výroba začíná už u samotného vzniku výrobku. Jeho rodný list vám ukáže směr

Znát historii znamená vidět do budoucnosti. A u výroby to platí dvojnásob. Ruku v ruce jde vznik výrobku a jeho konečný prodej. Protože efektivní výroby dosáhnete pozorováním. Pokud máte k dispozici dostatek informací, můžete lépe plánovat, propočítávat a snadněji dosahovat svých cílů.

 

Co takhle mít veškeré informace pod jednou střechou? A to o k-a-ž-di-č-k-é-m dílu! Co kdybyste dostávali podrobná data jako na stříbrném podnose? Nereálné?  Mýlíte se! Rodný list výrobku sdružuje veškeré informace v jednom místě a vy tak znáte všechny kroky, jak výrobek vznikal.

 

Rodný list výrobku je jednou z mnoha funkcionalit našeho výrobního systému xTrace. Určitě víte, že nejcennějším zbožím jsou informace. A to my si moc dobře uvědomujeme. Proto jsme vyvinuli systém, který je informacemi prošpikovaný skrz naskrz.

Přes historii k budoucnosti. Přes první krůčky k efektivní výrobě

 

Rodný list výrobku je jako otevřená kniha. Nabídne vám kompletní historii každého dílu, a to na jedno kliknutí. Od vzniku až po expedici.  V jednom balíčku tak máte informace se vším všudy. Neproklouzne vám ani myška.

Rychlé.

Jednoduché.

Přehledné.

 

Rodný list výrobku vám jednoduše odpoví na otázky:

JAK?

KDO?

KDE?

A PROČ?

 

 Pojďme si to ukázat konkrétněji. 👇

 

Co všechno rodný list zaznamenává:

🟦 aktuální status kvality,

🟦 všechny provedené operace, technologická data strojů i sériová čísla nebo šarže komponentů a materiálů,

🟦 historii vytištěných štítků na díle i vlastní historii připojených dílů,

🟦 jména operátorů, kteří se podíleli na výrobě, i všechny použité nástroje a formy,

🟦 důvody neshod a způsob jejich řešení,

🟦 balení, ve kterém byl díl zabalen.

Vidíte? Každý výrobek budete znát od hlavy až k patě. A jako bonus můžete ukládat fotky výsledků. Podklady jednoduše vytisknete a použijete například při reklamaci. Pokud budete chtít zaznamenat jakoukoliv další vlastnost výrobku, pro rodný list je to hračka. Naprosto se přizpůsobí vašim potřebám. Vše tak máte jako na dlani.

Díky přehledné historii se můžete poučit z chyb, lépe nastavit stroje, dohledat vadný díl, hlídat kvalitu jednotlivých komponent, snížit zmetkovitost… a tím dosáhnout efektivní výroby. A to už za to stojí, nemyslíte?  

Odebírejte novinky

Zásady ochrany osobních údajů